5 tipuri de piele naturală

În funcție de model și destinația practică a acestuia, articolele din piele pot fi confecționate din diferite tipuri de piele naturală. Unele produse pot fi confecționate dintr-o piele mai moale, altele din piele mai rigidă pentru a-i conferi structură modelului respectiv.

În acest articol, am decis să vă prezentăm tipurile de piele naturală cel mai des utilizate la confecționarea genților, made in Italy.

Piele tip Ruga Acest tip de piele are un aspect fin, semi-mat. Este cel mai des folosită la fabricarea genților luxury, cu forme simple și elegante. Este rezistentă la transferurile de culoare, datorită proceselor prin care este prelucrată și obținută. Se folosește pentru genți bine structurate ca formă, deoarece este simplu de modelat. Piele tip Palmellato Inovațiile din industria pielăriei au făcut posibilă obținerea unor efecte deosebite pe pielea naturală. Unele dintre aceste aspecte sunt modelele Saffiano și Palmellato, care se realizează pe piele de vițel. Aceste tipuri de piele sunt practice, durabile și foarte ușor de întreținut. Modalitățile prin care sunt obținute aceste tipuri de piele este ștanțarea. Astfel, cu ajutorul unei mașini speciale de presare și vopsire în profunzime cu pigmenți vegetali, se obține un model cu linii încrucișate (în cazul Saffiano) și particule rotunjite (în cazul palmellato). Acest model este rezistent la zgârieturi, la pete și apă, se curăță ușor de aceea este des folosit la fabricarea produselor de lux. Pielea tip Dollaro sau Boxul Aceasta este una din cele mai întâlnite și folosite. Este o piele fină și netedă la care se poate recunoaște desenul natural al pieilor de bovine. Procesul prin care acestea sunt obținute le permite să-și păstreze aspectul granular. Cele mai fine boxuri sunt cele de vițel. Gențile relizate din piele Dollaro au design shic și modern, sunt rezistente în timp și își păstrează aspectul intact dacă au parte de o îngrijire pe potrivă. Pielea Texturată Aceste piei de bovine, ovine sau porcine au imprimate prin procedee speciale de presare, desene sau reliefuri pronunțate, cu vopsira ulterioară în profunzime. Pot imita piei de crocodil, struț, șarpe sau alte desene variate fără vreo semnificație, care doar oferă un aspect original. Piele cu aspect Matlasat Aspectul matlasat conferă genților din piele naturală un aer clasic, shic și trandy. Formele cusute în piele pot fi variate, de la carouri, la dungi și elemente sofisticate create în ateliere de către artizanii italieni. Geanta decorată prin trapuntare (matlasare) reprezintă un articol de mare eleganță și finețe și poate fi purtată cu orice ocazie. Un articol de acest tip este de nelipsit în garderoba fashionistelor veritabile.

18 afișare

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2020 Toate Drepturile Rezervate.Rucsac.md

xzqqz.png